15.2.2018: CAPNOVA opruster på foodfronten

Den danske fødevarebranche rykker i disse år, men har brug for både risikovillig og klog kapital. Derfor har CAPNOVA nu nedsat et advisory board af højtprofilerede kapaciteter i branchen til at styrke sit strategiske fokus på fødevareinvesteringer.

Michael Ingemann, formand i CAPNOVAs advisory board (pressefoto)

Potentialet er stort, men det kræver et langt og sejt træk at lykkes med investeringer i fødevarebranchen, mener man i CAPNOVA, der har en strategi om at nå op på at investere 40 procent af sin kapital i fødevareområdet.”Foodtech kræver en tålmodig investor og høj ekspertise for at forløse potentialet. Derfor har vi nu valgt at samle et særdeles kompetent og erfarent advisory board omkring os,” siger direktør Kim Ove Olsen.

Erfarne branchekompetencer

Formand for det nye board Michael Ingemann, som har solid erfaring inden for udvikling af økonomisk bæredygtige og innovative fødevarekoncepter blandt andet fra Claus Meyer Holding, siger:

”Det er et godt træk at samle erfarne branchekompetencer omkring sig, som CAPNOVA gør nu. Fødevarebranchen rykker i disse år, og det er vigtigt, at nogen løber med bolden, når det kommer til den risikovillige udviklingskapital. Jeg får selv en del henvendelser fra food-iværksættere, som jeg gerne vil give videre, og jeg vil også gerne selv give noget tilbage til start-up-miljøet. Og så er det en spændende opgave for os i advisory board’et at blive så tæt involverede i en proces, man normalt først ville se på et langt senere stadie,” siger Michel Ingemann.

En anden opgave end bestyrelsen

Det nye advisory board har en helt anden opgave end CAPNOVAs bestyrelse og er dermed et unikt tiltag inden for investering. Medlemmerne kommer til at bidrage ved dealflow, som rådgivere og sparringspartnere, ved evaluering af potentielle virksomheder, udbygning af netværk og som eventuelle co-investors.

”De bidrager til CAPNOVAs investeringsstrategi, og vi er utroligt glade for, at disse meget kompetente folk nu kommer til at spille en rolle i hele investeringscyklussen med deres enorme indsigt i branchen,” siger Kim Ove Olsen.

Det nye advisory board består af:

  • Michael Ingemann (formand): Har stiftet flere it-virksomheder, blandt andet aok.dk. Han bor i London og har flere bestyrelsesposter - blandt andet hos Claus Meyer Holding og CAPNOVAs porteføljeselskab Fooducer.
  • Louise Ertman Baunsgaard: Stifter af LETZ SUSHI - en landsdækkende sushikæde, som hun i sommeren 2017 solgte til Lars Larsen Group. I dag er hun business angel og business coach for kvindelige iværksættere.
  • Jens Eiken: Direktør for Research Strategy hos Carlsberg. Brygmester og har udviklet og lanceret et utal af øl hos bl.a. Carlsberg, Jacobsen, Royal Unibrew og Molson Coors. Medlem af Dansk Gastronomisk Akademi.
  • Lisbeth Dalgaard: Købmand i Hørsholm og formand for De Samvirkende Købmænd samt forretningsudvalgsmedlem i Dansk Erhverv. 

Alle medlemmer deltager CAPNOVAs advisory board som privatpersoner.

Se også artikel i Fødevarewatch: Nyt CAPNOVA-råd skal føre til flere fødevareinvesteringer

information om brug af cookies

Vi anvender cookies til at få hjemmesiden til at fungere samt for at lave statistik, som vi kan bruge til at forbedre hjemmesidens indhold. Du accepterer brugen af cookies ved at klikke på ”Accepter” eller klikke dig videre på hjemmesiden. Du kan læse mere om brug af cookies her

ACCEPTER