21.11.2017: CAPNOVA spejdede efter iværksætter-talenter

Aarhus Street Food dannede i dag rammen om Agro Business Parks årlige innovationskonkurrence. Her var CAPNOVA med til at uddele innovationspriser til de tre vinderprojekter: Et antiparasitært lægemiddel til fjerkræ, et kaffebaseret bioraffinaderi og en ny, kold pasteuriseringsteknologi til fødevareindustrien.


Foto: Agro Business Park

Der blev indsendt i alt 36 forretningsidéer inden for jordbrug, fødevarer, biomasse og miljøteknologi til Agro Business Parks innovationskonkurrence, hvor CAPNOVA igen i år deltog som både sponsor og medlem af dommerpanelet. CAPNOVA bruger innovationskonkurrencen til at scoute efter nye potentielle investeringscases. Og dem var der mange af blandt dette års ansøgere.

10 finalister blev udvalgt til at pitche foran dommerpanelet til dagens kåringsarrangement hos Aarhus Street Food. Idéerne blev bedømt ud fra deres aktualitet, teknologiske og vidensmæssige nyhedsværdi, kommercielle potentiale samt realiserbarhed. Om valget på de tre vinderprojekter lød begrundelsen fra CAPNOVAs investment manager Flemming Würtz Andersen:

  • Lyras, der har udviklet et pasteuriseringssystem baseret på ultraviolet lys, har et kæmpepotentiale indenfor store dele af fødevarebranchen. Iværksætterne har allerede bevist teknologien og er i gang med opsætning og test af prototypeanlæg i reeldrift.

  • Kaffe Bueno bringer en interessant forretningsmodel med genanvendelse af et spildprodukt – kaffegrums – ind i en cirkulær forretning, hvor kaffegrumset omdannes (via specialiserede ekstraktionsprocesser) til hud og miljøvenlig kosmetik.

  • Askari blev valgt på deres udvikling af naturlige ingredienser til behandling af parasitter hos fritgående høns. Et stort problem, der giver nedsat produktivitet og mistrivsel. Meget stort potentiale og en miljø og dyrevenlig behandling.

Flemming Würtz Andersen er nu i dialog med alle tre vindere omkring en mulig investering, så deres forretningsidéer kan blive realiseret. Vinderpræmien lyder på 50.000 kroner, samt tre måneders ophold og sparring i et af Agro Business Parks innovationskontorer.

Bag innovationskonkurrencen står Agro Business Park, Innovationsnetværket for Biomasse, Future Food Innovation og Enterprise Europe Network.

information om brug af cookies

Vi anvender cookies til at få hjemmesiden til at fungere samt for at lave statistik, som vi kan bruge til at forbedre hjemmesidens indhold. Du accepterer brugen af cookies ved at klikke på ”Accepter” eller klikke dig videre på hjemmesiden. Du kan læse mere om brug af cookies her

ACCEPTER