5.10.2018: Fødevare-startups får hjælp fra universiteter og forretningsfolk

Acceleratorprogrammet Growing Food CPH for fødevareentreprenører i hovedstadsregionen er klar til næste hold. Alle, der ønsker at udvikle og kommercialisere deres forretningsidé inden for fødevarer og fødevaretech, kan søge. Frist er den 22. oktober.

Growing Food CPH tilbyder bootcamps, mentorordning og højt specialiseret, skræddersyet rådgivning fra forskere og forretningsfolk. Alle tidlige fødevareentreprenører kan søge om at deltage i programmet, som er gratis og køres af investerings- og udviklingseksperter fra CAPNOVA samt forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet.

Uudvikling og kommercialisering

Første hold i Growing Food er i gang med at runde af efter et års intensivt forløb, og et nyt skal i gang ved årsskiftet.

”Deltagerne har rykket sig både i forhold til produkt, kapitaltilførsel og kunder. Flere har skabt et kundegrundlag, er på markedet og har ansat medarbejdere. Andre har – som følge af programmet - ændret koncept eller produkt og er startet op på ny med bedre muligheder for kommercialisering,” siger Rune Westergaard, der er forretningsudvikler i CAPNOVA og projektleder på Growing Food CPH.

En "stor hjælp"

”Growing Food har været en stor hjælp. Gennem programmet har vi fået et tæt samarbejde med KU’s afdeling for fødevarer og ernæring, og vi har fået tildelt en rådgiver med stor forståelse for det skandinaviske fødevaremarked,” siger Anantha Peramuna fra Nature Preserve, som har udviklet et nærende smoothiepulver af tørret frugt og grønt, der mindsker fødevarespild. De to makkere i Nature Preserve har netop afsluttet et års deltagelse i Growing Food.

Alle fødevareentreprenører – fx studerende, Ph.d.’er og forskere – i hovedstadsområdet kan ansøge om at deltage i programmet.

----------------------------------------------------------------------------

Om Growing Food CPH

Bag acceleratorprogrammet står investerings- og udviklingseksperter fra CAPNOVA samt forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet. Programmet er sponsoreret af EU’s Socialfond, Vækstforum København, Region Hovedstaden og Greater Copenhagen. Programstart: primo januar 2019.

Ansøgningsfrist den 22. oktober 2018. Læs mere på www.growingfood.dk.

(fotograf: Lars Svankjær)

information om brug af cookies

Vi anvender cookies til at få hjemmesiden til at fungere samt for at lave statistik, som vi kan bruge til at forbedre hjemmesidens indhold. Du accepterer brugen af cookies ved at klikke på ”Accepter” eller klikke dig videre på hjemmesiden. Du kan læse mere om brug af cookies her

ACCEPTER