AlcoWhey ApS

Ny teknologi kan omdanne mælkesukkeret i mejerispildprodukter til alkohol

www.alcowhey.com AlcoWhey ApS

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har udviklet en patenteret teknologi, der ved hjælp af mælkesyrebakterier effektivt omdanner mælkesukker (laktose) i ostevallen til ethanol. Ethanol er den alkohol, der indgår i spiritus.

Forskerne har stiftet virksomheden Alcowhey, der i samarbejde med mindre mejerier kan bruge den patenterede teknologi til at skabe mere værdi af den valle, de producerer. Mejerierne kan derefter sælge ethanolen til destillerier, som kan bruge den i produktionen af spiritus.

information om brug af cookies

Vi anvender cookies til at få hjemmesiden til at fungere samt for at lave statistik, som vi kan bruge til at forbedre hjemmesidens indhold. Du accepterer brugen af cookies ved at klikke på ”Accepter” eller klikke dig videre på hjemmesiden. Du kan læse mere om brug af cookies her

ACCEPTER