BIOAKTIVT DENTAL MATERIALE MED STØRRE STYRKE

Problem

Caries og tandtab belaster både børn og voksne i mange lande. Tandbehandling er samlet set den fjerde dyreste behandling i mange industrialiserede lande. Der er behov for bedre materialer, der bidrager til at kontrollere caries og modvirke tandtab. Plastfyldninger binder til emalje, men plastmaterialet trækker sig sammen over tid. Det gør, at fyldninger kan danne sprækker eller falde ud. Desuden frigiver plasten skadelige stoffer, der hæmmer tandnervens regeneration. Spalter og hæmning af tandnervens regeneration øger risiko for rodbehandling.

Business

Dentosolve har ikke ressourcer til selv at markedsføre og producere Protooth. Derfor er teknologien her tilbudt producenter og distributører i dentalbranchen som licensaftale eller fuld overtagelse. Dentosolve støtter udbredelse af teknologien, etablering af netværk og implementering af Protooth til støtte af caries kontrol globalt.


Løsning
Dentosolve har udviklet Protooth med høj styrke til tandbehandlinger, som er nemt og praktisk for tandlæger. Vurderet op mod andre lignende produkter er Protooth produkter overlegne på næsten alle punkter. Protooth stimulerer celler tæt på tandnerven, så de danner hårdtvæv. Det frigiver ikke syre men danner apatit, der fylder sprækker og revner. Det er det bedste materiale til at forsegle ’tandbenet’ (dentin) mod bakterier. Det tåler fugt og udvikler permanent og højere styrke. Protooth er det bedste bioaktive materiale, der findes til akutte patienter med mange dybe huller. Ved hurtigt at dække meget dyb caries kan man undgå rodbehandlinger, redde mange tænder, og undgå smerte og ubehag, og derved fremme sundhed. Protooth kan revolutionere tandbehandlinger. Dentosolve støtter forskning og etablering af kollegiale netværk, der arbejder for fremtidig brug af bioaktiv forsegling og implementering af calcium silikat cement til støtte af caries kontrol globalt.

Marked
Det vurderes, at omsætningen af konkurrerende produkter på verdensplan er ca. USD 2 Mia.

Hvad er nået?
Produkterne er udviklede og gennemtestede i laboratorier. Der foreligger regulatorisk godkendelse (CE) af Protooth og Ultrafast Protooth. Der er udviklet applikationssystemer til produktet. Der er indhentet positive ekspertudsagn på produktet.

 

Stiftet i 2014

Interesseret i andre af vores virksomheder?

Læs mere om vores andre virksomheder, som er på vej mod toppen, og dem, der allerede har nået den.

Vores nuværende virksomheder

Se portefølje

Succeshistorier

Virksomheder, der gik hele vejen