Måling af tarmens blodforsyning ved hjælp af
fluorescerende molekyler og avanceret Computer
Vision

Problem
Tarmkræft er den tredje mest hyppige kræftform og næstmest dødelige form for kræft. I Danmark er risikoen for at få tarmkræft 3.4 % for mænd og 2.8 % for kvinder under 75 år. Behandlingen er et kirurgisk indgreb, hvor tarmsegmentet med tumoren fjernes, og de to raske ender af tarmen sys sammen igen. I nogle tilfælde holder denne sammensyning (også kaldet anastomose) ikke altid, og en anastomoselækage opstår kort efter operationen, hvilket i værste fald kan få fatale konsekvenser for patienten. Anastomoselækager kan fx forekomme på grund af nedsat blodforsyning til de raske tarmender, som er syet sammen.

Business
Målet er at nedbringe risikoen for anastomoselækage ved markant at forbedre kirurgens beslutningsgrundlag. Lavere komplikationsrate vil føre til færre indlæggelsesdage og postoperative komplikationer, hvilket vil spare hospitaler for en betydelig mængde udgifter og forhøje patienters livskvalitet. Perfusion Tech udvikler deres produkt i tæt kontakt med kirurger fra flere sites i
Danmark. Perfusion Tech ejer selv alt IP og forventer at blive CE mærket i 2020.

Teamet bag Perfusion Tech har afgørende erfaring inden for krydsfeltet mellem fysik og medicin samt alle aspekter af entreprenørskab med opstart og salg af flere medico-virksomheder, heriblandt CAPNOVAs tidligere porteføljeselskab Action Pharma A/S (solgt til Abbott for 110 mio USD).

Løsning
Perfusion Tech har udviklet et software, som giver objektive mål for perfusionen nær anastomosen. I dag vurderer kirurger også blodforsyningen af tarmenderne nøje, men de tilgængelige metoder er subjektive og varierer fra kirurg til kirurg. Ved at anvende avanceret Computer Vision analyse direkte på de levende operationsbilleder, kvantificerer Perfusion Techs software blodforsyningen på få minutter. Et objektivt mål for tarmens blodforsyning tillader kirurgen at vælge det bedste sted at klippe og sy tarmen sammen igen for at sikre en god helingsproces. Det underlæggende fysiske fænomen, som udnyttes, er fluorescens: Små molekyler injiceres i patienten samtidig med, at en laser lyser på tarmsegmentet. Laserens lys exciterer molekylerne,
som kort efter begynder at fluorescere. Dette fluorescerende lys optages af et kamera og kan derefter blive analyseret af Perfusion Techs software. Da lyset udsendes fra molekyler, som transporteres med blodet, kan man udlede metrikker for, hvor hurtigt blodet udskiftes i et givent tarmsegment og dermed også, hvor iltet blodet er. 

Marked
I Danmark alene udføres ca. 4-000 operationer for tyk- og endetarmskræft årligt. Der er i dag ingen standardiserede kvantificeringsværktøjer tilgængelige på markedet.

Hvad er nået?
En prototype af softwaret er udviklet og gennemtestet og anvendes p.t. i klinikken i forskningsregi. CE-mærkningsprocessen forventes afsluttet sommeren 2020.

Eksterne investorer

En gruppe private investorer

Stiftet i 2016

Interesseret i andre af vores virksomheder?

Læs mere om vores andre virksomheder, som er på vej mod toppen, og dem, der allerede har nået den.

Vores nuværende virksomheder

Se portefølje

Succeshistorier

Virksomheder, der gik hele vejen