SONISTO udvikler en ”AppStore” for Audio Plugins.
Founder, Rune Braager, har været professionel musikproducer i mere end 15 år, haft sin musik på forsiden af Billboard og arbejdet med nogle af de største navne i dansk musik – Sanne Salomonsen, Joey Moe og mange andre.

Problem
Når man arbejder med lyd på computer, bruger man en masse små softwareprogrammer, som kaldes ”Plugins”. Det kan være alt fra et trommemodul til en AutoTuner eller en Equalizer. De findes i titusindevis og en typisk bruger kan have flere hundrede af dem. Idag er det en tidskrævende og besværlig proces at finde plugins, downloade, installere, opdatere og håndtere kopibeskyttelse. Det er et uoverskueligt marked, og det tager ofte dagevis at geninstallere sin software ved f.eks. køb af ny computer eller udskiftning af harddisk.

Løsning
SONISTO samler produkter og gør det nemt og brugervenligt at købe, downloade og installere sine plugins på samme måde, som man ser det i STEAM eller en AppStore.  Alt det som før tog timer eller dage, kan klares på INSTALL ALL knappen med et enkelt klik.

Business
SONISTO er gratis for brugerne – og skal blive ved med at være det. Kernen i selskabets forretningsmodel ligger i shoppen. SONISTO vil tage et cut på 30% af salget. Derudover kan de skabe ekstra revenue streams ved salg af reklameplads, abonnementsbetaling for premium account med ekstra features, abonnements- og leje-modeller, salg af brugergenereret content osv. Denne måde at sælge plugins på giver muligheder for at tænke nye forretningsmodeller ind i branchen.

Marked
99% af al lyd der kommer ud af alle højttalere i hele verden – radio, streaming, film, podcasts, computerspil osv. – er skabt ved hjælp af plugins. Så selvom det er en nichebranche, er det et relativt stort marked. Sonisto estimerer en brugerbase på op til 80 mio. brugere og en markedsværdi på op mod 5 mia. $. Nogle folk fra branchen mener endda, at det er et meget lavt estimat. Selskabet kigger lidt mod Splice, som har en anden type platform, men samme brugerbase – de har modtaget investeringer for over 100 mio. $ – så det er i sig selv også en validering af markedets størrelse. 

Hvad er nået?

  • Har frigivet en offentlig tilgængelig beta version af Sonisto for gratis plugins – og indtil videre har tilbagemeldingerne været utroligt lovende og opmuntrende
  • Har over 100 beta brugere
  • Der er lavet aftaler med 22 plugin udviklere/firmaer – og er i dialog med mange flere
  • Er igang med at udvikle betalingssystem, så selskabet kan udvidde med betalings-plugins og starte med at skabe omsætning.
  • Har været i startup accelerator forløb hos Accelerace og Sony.
    Sonistos logo har vundet en pris i International Design Awards (design og brugeroplevelse betyder meget i denne branche)
  • Har 15 ambassadører. Alle er ”top industry professionals”, der har arbejdet med navne som Lady Gaga, Katy Perry, 50 Cent osv.

Eksterne investorer

Tre forskellige investorer fra musikbranchen og en business angel

Stiftet i 2016

Interesseret i andre af vores virksomheder?

Læs mere om vores andre virksomheder, som er på vej mod toppen, og dem, der allerede har nået den.

Vores nuværende virksomheder

Se portefølje

Succeshistorier

Virksomheder, der gik hele vejen