Sterisafe har udviklet en unik og patenteret desinfektionsrobot, der dræber virus og bakterier overalt i indendørs miljø, såvel på overflader som i sprækker og hjørner.

Problem
MRSA, COVID-19, eller andre lignende bakterielle/virus infektioner, har vist sig at være meget smitsomme, skadelige og svære at eliminere. Bittesmå dråber med f.eks. coronavirus kan overleve op til flere dage på overflader som bordplader, dørhåndtag og sengegærder og dermed smitte videre på trods af rengøring og andre tiltag. Et hospital huser både mennesker der smitter, og mennesker som er modtagelige for smitte. Efterladte mikroorganismer som bakterier og virus er ofte skyld i sygehusinfektioner. Dette koster mange mennesker livet, og gør det udfordrende at mindske smitterisikoen under og efter behandling.

Løsning
Ved hjælp af den testede og patenterede Sterisafe-teknologi kan hospitaler og lignende effektivt og overkommeligt opnå den højeste grad af desinfektion på alle overflader og i luften. I øjeblikket bliver hospitalsstuer, venteværelser m.m. desinficeret manuelt med klud og klorin. Dermed bliver de imidlertid sjældent fuldstændig rene. Sterisafe robotten flyttes nemt fra rum til rum og udfører hurtig og sikkert desinficering. Man skal blot køre enheden ind i rummet og derefter starte processen fjernbetjent via en tablet. Derefter er alt fuldt automatiseret og overvåget. Efter desinficering kører robotten hele processen baglæns. Derved omdanner den de resterende oxidanter til ren ilt, alt imens den fjerner partikler og nanopartikler. Det er derefter helt sikkert bruge rummet igen. Der er intet behov for beskyttelsesmaske eller åbne vinduer. STERISAFE PRO efterlader ingen restmaterialer eller skadelige biprodukter. Undersøgelser viser, at Sterisafe-robotten har en meget høj effektivitet så 99,999 procent af alle vira og baktier fjernes.

Business
Sterisafe står bag den første automatiserede robot med rumovervågning, cloudtjeneste, og datarapportering, der med en særlig renseteknologi baseret på ozon fjerner alle farlige bakterier, virus og mikroorganismer. Dette gælder alle overflader, luften, samt hjørner og sprækker. Når man oxiderer bakterier, virus og generel forurening i luften, dannes et affaldsprodukt bestående af meget små partikler. I modsætning til andre løsninger fjerner STERISAFE PRO disse skadelige partikler sammen med alle andre rester, der er efterladt i rummet efter desinfektionsfasen. Det gør, at rummet altid er sikkert at benytte efterfølgende. Det primære mål med udviklingen af Sterisafe produktet har været at udvikle en løsning til anvendelse på hospitaler. Der er dog adskillige andre segmenter med et tilsvarende behov for at forbedre de hygiejniske forhold. Her kan eksempelvis nævnes: Fødevareproduktion og krydstogtskibe.

Marked
Det globale sundhedsvæsen er voldsomt påvirket af de omkostninger, der er tilknyttet sygehusinfektioner. I USA alene anslås det, at behandlingen for en enkelt person koster mere end $ 26.000. I Europa tilbringer patienter i alt 16 millioner ekstra dage på hospitalet som følge af infektionerne, og de direkte omkostninger består af 7 mia. EURO om året.  Stigningen i sygdomsudbrud på passagerskibe er et stort problem, hvilket efterlader tusindvis af mennesker syge. Et af verdens største krydstogtskibe opererer i øjeblikket med to STERISAFE robotter ombord for at desinficere rum og derved forhindre sådanne udbrud. Globaliseret fødevarehandel, omfattende produktion og komplekse forsyningskæder i fødevareindustrien bidrager til et øget antal mikrobiologiske fødevaresikkerhedsudbrud. Overført smitte kan skade en virksomheds omdømme, hvilket forårsager betydelige økonomiske tab. Den globale markedsstørrelse for antiseptisk og desinfektionsmiddel blev vurderet til 16,75 milliarder USD i 2018. Stigende tilfælde af Healthcare Associated Infections (HAI) baseret på manglende hygiejne bidrager til markedsvæksten.

Hvad er nået?
Sterisafe ApS blev etableret i 2019 som et spin-off selskab fra Infuser Holding ApS. Salget af robotter i marts måned 2020 alene svarede sig til hele sidste års omsætning. Selskabet møder en meget stor interesse i markedet og stor vækst i de forretningsmæssige aktiviteter. Health Tech Hub Copenhagen har udnævnt Sterisafe ApS som et af de førende selskaber i kampen mod corona.

 

Stiftet i 2019 som et spin-off fra Infuser Holding ApS og 100% ejet af samme ejerkreds.

Interesseret i andre af vores virksomheder?

Læs mere om vores andre virksomheder, som er på vej mod toppen, og dem, der allerede har nået den.

Vores nuværende virksomheder

Se portefølje

Succeshistorier

Virksomheder, der gik hele vejen