Subcuject har udviklet den mest patientvenlige præfyldte, bærbare injektionsenhed til at injicere tyktflydende medicin.

Problem
Nye typer af medicin bevæger sig mere og mere fra at være kemisk fremstillet til at være biologisk fremstillet. Biologisk fremstillet medicin har ofte en høj viskositet (dvs. er tyktflydende) og da medicinalfirmaerne samtidigt gerne vil give større og mindre hyppige injektioner, er der brug for injektionsmetoder, der kan håndtere den udvikling. Det kan Subcujects patenterede engangspumpe, der leveres fra medicinalfirmaet klar til brug med den ønskede medicin.

Business
Med Subcujects injektionsenhed spares der ressourcer og samtidig undgår patienterne de problemer, der er med andre metoder – flere stik, smerter, hyppige indsprøjtninger, lækager m.v.
De bærbare løsninger, der allerede findes på markedet, er store og dyre og indeholder elektronik og batterier, eller er besværlige at benytte. Subcuject benytter naturens egen kraft, osmose, til at drive injektionen.

Løsning
Subcuject har udviklet en injektionsenhed, der gør det muligt at dosere større mængder tyktflydende medicin ad gangen til patienter og derved mindske generne og gøre anvendelsen af medicinen billigere. Patienterne kan selv håndtere injektionen fra den lille enhed, der sættes fast på kroppen, uanset om de er hjemme eller på hospitalet. Enheden er til engangsbrug og leveres med den specifikke medicin fra medicinalfirmaet.
Drivkraften er noget så simpelt som saltvand. Der er ikke behov for elektronik til at styre kraft og tid, som i stedet kontrolleres med saltkoncentration og arealet på den osmotiske membran. Det betyder samtidigt, at enheden er meget lille, at den er miljøvenlig og at den er billig at producere.
Claus Schmidt Møller, der er opfinderen af engangspumpen og en af stifterne af Subcuject, har tidligere arbejdet for Novo Nordisk, og han er bl.a. opfinder af injektionspennen NovoPen 4.

Marked
Markedet for injektionsenheden er alle de medicinalselskaber, der producerer medicin, hvor der er behov for at give patienterne hyppige injektioner. Markedet er i vækst og potentialet skøbbes at være 800 mio. USD i 2027.

Hvad er nået?
Subcuject engangspumpe er blevet klar til markedet i 2020 og selskabet er i dialog med en række medicinalselskaber om anvendelse af teknologien.

Eksterne investorer

Vækstfonden

Stiftet i 2019

Interesseret i andre af vores virksomheder?

Læs mere om vores andre virksomheder, som er på vej mod toppen, og dem, der allerede har nået den.

Vores nuværende virksomheder

Se portefølje

Succeshistorier

Virksomheder, der gik hele vejen