9.9.2019

Brøndby Stadion tester spejl-opfindelse

CAPNOVAs tidligere porteføljeselskab Second Sun har i den kommende tid fået en unik mulighed for at fremvise deres produkt på et af landets største fodboldstadions.

 

Foto: Second Sun

Iværksættervirksomheden Second Sun har indgået en aftale med Brøndby IF om at hænge et 10 gange 20 meter stort solreflektorsystem på fodboldklubbens stadion i et forsøg på at optimere lysforholdene på græstæppet, skriver TV 2 Lorry.

Systemet kan spejle sollyset ned på banen året rundt og giver dermed græsset bedre vækstbetingelser på en bæredygtig måde.

“Mange klubber bruger kunstige lysmoduler til banerne. De bruger en hulens masse strøm, så det er både dyrt og ikke ret bæredygtigt, og det har vi skabt en alternativ løsning til, som altså både er mere bæredygtig men også mere økonomisk”, siger Nicolai Moustgaard, der er adm. direktør hos Second Sun, til TV 2 Lorry.

Hos Brøndby IF glæder man sig til det nye samarbejde:

Det letter bestemt vores arbejde, at lysforholdene er optimale på banen. Lys er et afgørende element for græsset for et optimalt resultat sammen med luft, temperatur og vand. Vi håber, at Second Suns nye spejlreflektorsystem kan hjælpe os, da græssets vækst som sagt ikke mindst er meget afhængig af effektiv belysning,” siger greenkeeper Chris Hague.

 Læs også: Derfor er der kæmpe spejle på Brøndby Stadion.