11.5.2021

CAPNOVAs direktør udgiver bog om 20 års investeringsrejse

Den 28. maj udkommer Lars Stigels bog “Investering i innovation og iværksætteri – erfaringer fra 20 år med innovationsmiljøer.” Bogen giver blandt andet et indblik i innovationsmiljøernes konkrete arbejde med at kommercialisere forskningsresultater og andre vidensbaserede ideer gennem nyetablerede virksomheder siden 1998. Desuden belyses resultaterne samt hele forløbet fra innovationsmiljøernes etablering til deres udfasning, som blev besluttet i 2018, og som nu er under eksekvering.

Bogen, der er på 214 sider, er udgivet af forlaget Historia. Den koster 230 kr. og kan bestilles ved at sende en mail til Lars Stigel. Den fås desuden som ebog til 130 kr. Køb her

 

 

 

Innovationsmiljøerne var fra 1998 til 2018 en af hjørnestenene i et politisk ønske om at etablere et økosystem, der kunne fostre flere vidensiværksættere som afsæt for nye danske vækstvirksomheder. Innovationsmiljøerne stillede sammen med egne midler statslig risikovillig kapital til rådighed for iværksættere i den meget tidlige udviklingsfase.

I 2018 blev det politisk besluttet at udfase innovationsmiljøerne. Ikke fordi dagsordenen om at skabe flere vidensbaserede vækstiværksættere var ændret, eller fordi innovationsmiljøerne havde gjort det dårligt, men hvorfor så? Officielt fordi, der var et behov for en forenkling af erhvervsfremmesystemet, men var det hele forklaringen?

Bogens forfatter, Lars Stigel, var og er stadig direktør for et af innovationsmiljøerne, CAPNOVA, og har været med gennem hele perioden. Målet med bogen er at lave en erfaringsopsamling for indsatsen med den statslige investeringsindsats gennem innovationsmiljøerne: Hvilke resultater blev der skabt, hvilken læring kan uddrages af indsatsen?

Bogen indeholder en række case-beskrivelser fra et lille udpluk af de ca. 1.400 virksomheder, som innovationsmiljøerne var med til at sætte gang i. I case-beskrivelserne opsummeres de læringspunkter, der springer i øjnene fra hver enkelt case.

Målgruppen for bogen er både investorer og de myndigheder, politikere og interesseorganisationer, som arbejder med iværksætteri – samt naturligvis de personer og iværksættere, som gennem den 20-årige historie også har været med på rejsen.

Bogen er på 214 sider. Den udkommer på forlaget Historia, hvor udsalgsprisen bliver 230 kr. plus 50 kr. i fragt.