18.2.2022

Medicoselskab solgt til britisk distributør

Jordemoder og iværksætter Malene Hegenberger, der har verdenspatent på et banebrydende spekulum til brug ved fødselsbristninger, har solgt sin virksomhed til Medco Solutions. Virksomheden bestod op til salget af en bestyrelse af investorer, heriblandt CAPNOVA. 

Malene Hegenberger fortsætter som direktør i virksomheden og skal uddanne distributører globalt. 

 

 

 

Siden starten af 2021 har den London-baserede medicodistributør Medco Solutions forhandlet den danske virksomhed HegenbergerSpeculums produkt. Nu har opfinder Malene Hegenberger og samarbejdspartneren afsluttet et virksomhedssalg.

“Vi har kigget efter en samarbejdspartner for at styrke vores profil og nå et større globalt marked. Det har hele tiden været vores strategi at finde en samarbejdspartner, som kunne styrke vores distribution og derved produktet, og det har vi fundet hos Medco Solutions,” siger Malene Hegenberger til MedWatch.

Malene Hegenberger, der er jordemoder på Slagelse Sygehus, har selv opfundet sit produkt til at lette syninger ved fødselsbristninger. 8 ud af 10 førstegangsfødende kvinder brister og har brug for en syning. Dårlige og forkerte syninger kan give store smerter og gener i underlivet efterfølgende.  

”Det nye hjælpemiddel er en blød silikonebøjle, som holder vagina lidt åben og sikrer, at du hele tiden kan se bristningen. Syningen tager kortere tid, fordi du har begge hænder fri, og for kvinden betyder det færre smerter, og der kommer meget mere ro over syningen,” siger Malene Hegenberger til CAPNOVA.  

Spekulumet blev udviklet i 2018 med startkapital fra CAPNOVA og kom på markedet i Norden i 2019. Det er blandt andet indkøbt på landets største fødested, Hvidovre Hospital, og i brug på Skejby Sygehus, Aalborg Sygehus, Hillerød Sygehus og Slagelse Sygehus.